Executeur testamentair ontruiming

Het is mogelijk om een huis te laten ontruimen in opdracht van een bewindvoerder of notaris. Er zijn diverse redenen om hiervoor te kiezen. Denk aan ontzorgen van eventuele belasting of een testament waarin staat dat nabestaande geen ontruiming mogen doen.

Wat is een executeur?

Een executeur is degene die na het overlijden, verantwoordelijk is voor de nalatenschap.
De taken kunnen uiteenlopen. Voorbeelden zijn een begrafenis regelen, het aanschrijven van schuldeisers, het vertegenwoordigen van erfgenamen en het verdelen van de inboedel.

Wanneer de notaris de executeur wordt

Daarnaast kan een notaris ook zelf als executeur (ook wel bekend als executeur testamentair) optreden. Dit gebeurd wanneer iemand geen nabestaande heeft en/of niks heeft vastgelegd in een testament. Een notaris kan dan partijen zoals ontruimingopmaat.nl inschakelen om de ontruiming uit handen te nemen.

Van te voren wordt er een inventaris gehouden waarin een gratis offerte wordt uitgebracht. 
Ontruimingopmaat.nl zal samen met de notaris bespreken welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd en hoe de woning opgeleverd dient te worden. Dit is per woning verschillend. Grootte en hoeveelheid spullen spelen hierin een rol. Daarnaast gelden er voor huurwoningen andere eisen dan bij koopwoningen.

Woning overdracht

Afhankelijk van de wensen kan ontruimingopmaat.nl meterstanden opnemen en andere eindoplevering eisen voltooien. Indien het om een koopwoning gaat kunnen wij samen met een makelaar overleggen wat de opleverstaat behoort te zijn.

Scroll naar top